Кадри от карнавала във Венеция

0

С пищно шествие по площадите и каналите във Венеция стартира преди няколко дни традиционният карнавал.

Това е един от най-старите карнавали в света. До завладяването си от Наполеон през 1797 г. издъхващата 1000-годишна Венецианска империя изглежда се е крепяла единствено на хедонистичния ежегоден карнавал (Карневале), когато знатни и богати особи от цяла Европа идват тук, за да се отдадат на разюздани и разгулни празненства, които траят седмици, случвало се и месеци.

В днешно време карнавалът протича с десетки концерти, изложби и артистични прояви. Известен е с изящните си маски, който освобождавали венецианци от задръжките. По идея на художествения ръководител на тазгодишния карнавал, режисьора Марко Макапани, площад „Сан Марко“ ще се превърне в пазар на изкуствата и занаятите.

Тази година организаторите са подготвили 112 събития и специални мероприятия. Редом с театралните представления, майсторските класове по фотография, изложбите и музикалните концерти, ще се състоят и традиционните карнавални ритуали – Шествието на Мария, напомнящо за средновековната история за спасението на 12 девойки от пиратите, а също и Полетът на ангела, информира bTV.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари