Каракачанов: След 25 години интеграция в България ромите са все по-дезинтегрирани

0
Правиш 8-9 деца, пишеш ги глухонеми и не работиш! Докога?
Правиш 8-9 деца, пишеш ги глухонеми и не работиш! Докога? Видео: БНТ

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че концепцията за интеграцията на ромите цели да има механизми всички да спазват законите.

В предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ той обясни, че репресия има, но тя не е насочена към ромите, а към социалните структури, които позволяват да не се спазват законите.

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: Правиш 8-9 деца,пишеш ги едните гухонеми, другите ги пишеш болни от бронхиална асма, третото го пишеш болно от епилепсия, вземаш по 300-350 лева на дете, вземаш детски надбавки на месец, вземаш помощи за трайно безработни, че ти нямаш никакъв интерес да работиш, никакъв интерес, защото лъжеш държавата. Това докога държавата ще го стимулира. Отговарям не може повече да го стимулира. Това, което са получили безплатно от общината, те го разрушават, не се грижат за него. Ние предлагаме простичко, когато има програма за строеж на социални жилища, ти предварително си определил семействата, които ще се настанят там, да бъдат добри, членовете на това семейство, които са пълнолетни и са безработни, да отиде и да участва в строителството на това жилище. 

Цялото интервю вижте във видеото.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари