ГЕРБ подкрепят частично концепцията на Каракачанов

0
Трябва да се избегне всякаква възможност за манипулация, заяви Цветанов
Трябва да се избегне всякаква възможност за манипулация, заяви Цветанов Снимка: БГНЕС / Архив

В някои от случаите подкрепяме Концепцията на Красимир Каракачанов, но някои текстове трябва да бъдат доста по-обрани, каза лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че има опити темата да се използва предизборно и за това трябва да се избегне всякаква възможност за манипулация. Според Цветанов единственото, за което Красимир Каракачанов и ВМРО настояват е на 100% да се изпълнят ангажиментите на институциите за интеграцията на ромите и да има резултати, пише Дневник.

"Към настоящия момент не можем да кажем, че констатираме резултати, които дават тази интеграция на ромите, която всички ние очакваме" отбеляза Цветанов и за това смята, че няма политическа сила, която да не подкрепи едно предложение, което е свързано със спазване на закона от всички български граждани. "Както някои получават социални помощи, така също да бъде обвързано с техните ангажименти като граждани на Република България както за плащане на данъците, така също и знанията, които трябва да трупат техните деца и трудовите навици", каза още Цветанов

"Не приемам много сериозно ултиматума на Красимир Каракачанов", каза по-рано лидерът на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов. Той също не подкрепя изцяло концепцията на коалиционният си партньор.

Каракачанов каза в интервю по телевизия "Евроком", че е готов да си подаде оставката и да мине в опозиция, ако концепцията му за интеграция на ромите не бъде приета в парламента. "Отдавна в България е дошло "време разделно". Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им по-близки и идеологически по-близки до сърцето - няма никакъв проблем. Аз си подавам оставката и минавам в опозиция. Да направят коалиция с ДПС и да си управляват заедно и щастливо!", каза Каракачанов на въпрос дали ГЕРБ няма да се съобразят с ДПС, които критикуват концепцията му.

Изявлението на Каракачанов не е изнудване - няма отговорен политик, който би стоял в управление, ако не може да реализира своите базисни идеи, коментира днес и заместник-председателят на ВМРО и зам.-председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов. "То не е знак на изнудване и извиване на ръце към партньорите. Това изявление има за цел да покаже, че това наистина е политика базисна основна за патриотите от ВМРО и че на нея гледаме по най-сериозен начин", каза Веселинов.

В концепцията на Красимир Каракачанов се предлага въвеждането на общественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост. Основната идея в предложенията му предвижда спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб". При злоупотреба с парите от "детски" да се въведе отпускането на надбавки в натура, предлага лидерът на ВМРО. Той предлага спиране на помощите и при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция. Част от "идеите му" и сега са заложени в много закони. Други като забрана за заселване и трудова повинност противоречат на конституцията и международните договори за правата на човека.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари