Каракачанов: Населението е доволно, 2/3 от гетото е премахнато

0
Полицията във Войводиново ще си свърши работата тази вечер на протеста
Полицията във Войводиново ще си свърши работата тази вечер на протеста

Полицията във Войводиново ще си свърши работата тази вечер на протеста. Населението е доволно, 2/3 от гетото е премахнато. От тук нататък е въпрос на процедура.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с последния случай на нападение над военнослужещ в село Войводиново.

"На стотици места в държавата има незаконни ромски постройки. Всяка една община трябва да си направи програма и да събори, особено опасните постройки, построени с подръчни материали. Нека тези хора започнат да работят, да си наемат жилище, да си плащат сметките и да учат. Повече не трябва да си затварят очите", каза още вицепремиерът.

"За мен е важно, че по казуса ме подкрепят колегите ми от ВМРО и армията. Няма да търпя, ако полицаи и военни са бити и унижавани. На камерата се вижда побоят от страна на циганите, всичко е заснето. Всеки може да те провокира, но не би трябвало да тръгваш на бой", категоричен бе Каракачанов.

"Част от свидетелите са публикували историите си за побоя. Едната свидетелка е казала, как бащата на тези момчета се е опитал да ги разтърве, единият от тях е казал "остави ме да го довърша". Става въпрос за сблъсък на два мирогледа, ще стане това, което става в Западните държави", коментира министърът на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари