Канят Пламен Стоилов на разходка в "Европейската горичка", където расте "неевропейска тревичка"

0

Двам от общинските съветници на град Русе отправят покана към кмета Пламен Стоилов и зам.-кмета по комунални дейности Свилен Иванов да се разходят из русенските квартали, за да видят сами до колко е окосена тревата, която на някои места достига човешки бой, както вече писахме. Поканата е от общинските съветници: Искрен Веселинов – ВМРО и Станимир Станчев – Реформаторски блок.

Ето и текста на самата покана:

На вчерашното заседание на ОбС – Русе ресорният заместник кмет с възмущение заяви, че за първи път чува за избуяла трева в „Парка на младежта”. Той убедено настоявяше, че частният консорциум, в името на който бе елиминирана общинската фирма „Паркстрой”, прекрасно си върши работата и дори кварталите вече се косят, а до 1-ви юни няма да има място за забележки.

Първи юни е ден на детето и по детски ни се иска да вярваме в твърденията на въпросния заместник кмет, но това означава да не вярваме на очите си. Градът никога не е бил така буренясал, а зелените площи така некадърно поддържани. Всяка уважаваща себе си администрация отдавна щеше да наложи санкции и дори да поиска развалянето на договора, но всички знаем кой стои зад въпросната фирма с два лева капитал, заради която общината унищожи собственото си търговско дружество…

Затова сме наясно, че подобно нещо няма да се случи при този кмет и този общински съвет, но настояваме поне отчасти да изработват парите, които вземат от всички нас, русенци.

Допускайки, че кметът и неговият заместник са претоварени с работа и не си показват носовете вън от кабинетите, им изпращаме няколко снимки и покана за разходка.

Примерният маршрут може да е следният: започваме от ул. „Борисова”, където бурените са колкото голям човек, минаваме през градския площад и оная градинка с неудобното име, където някои експонати ни стигат до гърдите и завършваме в „Парка на младежта”, на север от главната алея, където „Европейската горичка” не се вижда от неевропейска тревичка. Говорим все за парка и центъра, откъдето според зам.-кмета се започва първо, където актовете са подписани, а парите, вероятно, взети.

Покана за разходка по кварталите нашите управници ще получат след сакралната дата 1-ви юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари