Кание Уест вече не е милиардер

1
Състоянието на Уест сега възлиза на 400 милиона долара, в сравнение с 2 милиарда долара през пролетта на тази година
Състоянието на Уест сега възлиза на 400 милиона долара, в сравнение с 2 милиарда долара през пролетта на тази година Снимка: БГНЕС / ЕПА

Състоянието на Уест сега възлиза на 400 милиона долара, в сравнение с 2 милиарда долара през пролетта на тази година

Американският певец Кание Уест вече не е милиардер, след като няколко компании спряха да работят с него заради противоречиви действия и публикации в социалните медии. Това съобщи списание „Форбс“, цитирано от БГНЕС.

Изданието изчислява, че състоянието на Уест сега възлиза на 400 милиона долара, в сравнение с 2 милиарда долара през пролетта на тази година. Основните щети за богатството на чернокожия певец са от прекратяването на договора (за 1,5 млрд. долара) с германския производител на спортни обувки и екипировка Adidas, който през последното десетилетие превърна линията дрехи Yeezy в марка. Експертите смятат, че марката представлява до 8% от общите продажби на Adidas.

Миналата седмица френската група Kering, която е собственик на луксозните марки Gucci, Balenciaga и Yves Saint Laurent, заяви, че Balenciaga прекратява партньорството си с Уест.

На 3 октомври по време на Седмицата на модата в Париж Кание Уест носеше качулка с надпис: "Животът на белите има значение“. Слоганът е вдъхновен от движението "Животът на чернокожите има значение". Певецът отговори на критиките, като публикува в социалните мрежи обидни изявления срещу редактори на модни списания и бивши приятели. Скоро страниците му в Instagram и Twitter бяха блокирани поради нарушаване на политиката на социалните медии за реч на омразата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ...
    казваш, каквото мислиш и чувстваш и ако това не е общоприето, получаваш шутове. западняшка "демокрация" в целия си блясък и величие. тук впрочем ни възпитават във същата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари