Канадската полиция заплаши с арести протестиращите в Отава

0
Не можете да спрете пандемията с блокади, каза Джъстин Трюдо
Не можете да спрете пандемията с блокади, каза Джъстин Трюдо Снимка: Getty Images

Не можете да спрете пандемията с блокади, каза Джъстин Трюдо

Канадската полиция предупреди, че ще предприеме арести на шофьори на камиони и демонстранти, които затвориха централната част на столицата Отава в знак на протест срещу Covid ограниченията, предаде АФП, цитирана от БНР.

В изявление от полицията се посочва, че всеки, който блокира улици или помага на други хора да го правят, може да бъде третиран като престъпник и да последват обвинения.

След блокадата на моста Амбасадор между Уиндзър и Детройт премиерът Джъстин Трюдо предупреди, че това са действия, който застрашават икономическото възстановяване на страната.

Не можете да спрете пандемията с блокади. Не можете да я спрете и с укази, нито със законодателство. А тези блокади - незаконни демонстрации, са неприемливи и влияят негативно върху бизнеса и производството. Трябва да направим така, че това да спре“, каза Джъстин Трюдо в Камарата на общините.

Въпреки предупрежденията участници в протеста в Отава заявиха пред АФП, че нямат намерение да напуснат центъра на столицата.

Канадски и американски търговски асоциации в съвместно изявление поискаха движението през моста да бъде възстановено. Т. нар. Конвой на свободата“ пое миналия месец от тихоокеанското крайбрежие на Канада към столицата Отава в знак на протест срещу изискването шофьорите да бъдат ваксинирани или тествани и изолирани, когато пресичат границата със САЩ.

По-рано говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че САЩ са в тесен контакт с канадските гранични власти заради блокадата на моста.

Тя изрази притеснения относно ефекта от протестите върху американската икономика, заявявайки, че тези действия представляват риск за доставките и за автомобилната индустрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Да, да, ама
    Със сигурност нямат толкова места в арестите и затворите! По-вероятно е техния *Киро* да висне на някой стълб и ... *пЛандемията* да изчезне от самосебе си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари