Камен Донев е удостоен с плакет на областния управител на Русе

1
Наградата бе връчена на Камен Донев за изключителния му принос към родната култура и изкуство
Наградата бе връчена на Камен Донев за изключителния му принос към родната култура и изкуство Снимка: Областна администрация - Русе

Наградата бе връчена на Камен Донев за изключителния му принос към родната култура и изкуство

Един от най-обичаните български актьори, режисьори, драматурзи и хореографи Камен Донев, който е родом от Русе, бе удостоен с плакет на областния управител Анатоли Станев, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Донев получи най-високото отличие в сферата на културата, което може да бъде присъдено от ръководството на Областната администрация, късно снощи след края на продължилия близо 3 часа спектакъл „Лекция №3 Възгледите на един учител за силата на словото“ в зала „Арена Русе“. Наградата бе връчена на Камен Донев за изключителния му принос към родната култура и изкуство, както и за ролята му на съвременен будител в българското общество.

„Връчвайки това отличие, искам да Ви благодаря за уроците, които успешно преподавате на всички нас. Те ни карат да бъдем по-добри и по-целеустремени в делата си, посветени на хората около нас“, заяви Станев. „Вие сте пример за вдъхновител и много млади хора на изкуството разчитат на Вас! Продължавайте да им давате надежда, особено в моменти, когато за съжаление моралните ценности и културата не винаги заемат своето достойно място в ежедневието ни“, допълни още областният управител.

От своя страна Донев благодари за топлото посрещане в Русе и призова хората да мислят повече за България.

Припомняме, че Камен Донев има зад гърба си стотици театрални и филмови превъплъщения, автор е и на редица спектакли. За дейността си е получавал десетки награди. Сред тях е и орден „Св. св. Кирил и Методий” (първа степен). Няколко пъти е получавал наградата „Максим“ и „Икар“, а също е носител и на „Аскеер“ и „Златно перо“ на радио „Класик ФМ”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Winner
    Тя и наградата е незаконна,то няма такава регламентирана да се връчва от Областен управител!
  • 14
    1
    инж.
    Каменееее, Камене! Падна ми жестоко в очите да ходиш да се лендзиш пред този плешив некадърник!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари