Данаил Ковачев удостои БРТПП със знака на областния управител

0

Наградата на ръководството и екипа на Българо-румънската търговско-промишлена палата е за цялостен принос

Ръководството и екипът на Българо-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/ бяха удостоени със знака на областния управител на Русе. Отличието бе връчено днес лично от Данаил Ковачев. Наградата, която символично бе приета от изпълнителния директор на БРТПП Елеонора Иванова, се дава за цялостния принос на организацията в развитието на трансгранично сътрудничество между България и Румъния в сферата на икономиката, както и по случай 20-ата годишнина от нейното създаване, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Вече две десетилетия Вие имате значителна роля за подобряване на двустранните търговски и икономически връзки между България и Румъния. Безспорно е, че през тези години с последователна, постоянна работа и професионализъм, Вашата организация се превърна в основен фактор за подобряване на трансграничната бизнес среда, както и за стимулиране на иновациите. Благодаря Ви, че отстоявате интересите на малките и средни фирми, създавайки необходимите условия гласът им да бъде чут“, заяви Ковачев в обръщението си към председателя на Управителния съвет Петко Димитров, изпълнителния директор Елеонора Иванова и екипа на БРТПП. Той определи структурата като трансмисия в регионалното сътрудничество, която играе ключова роля за бързото укрепване и развитие на региона в почти всяка сфера на обществения живот.

Живеем в динамични времена, които изискват изграждането на стабилна и добре устроена среда за работа и живот. От първостепенно значение за това е развитието на пазарната икономика, както и разширяването на кръга от възможности за бизнес развитие. Поздравявам Ви за това, че следвате тези принципи и надграждате постигнатото. Убеден съм, че Вашите партньори Ви гласуват пълно доверие, защото Вие успешно защитавате техните професионални интереси“, допълни още областният управител, който пожела на БРТПП успех в отстояването на вече доказания имидж на солидна международна институция.

Видео приветствие по случай 20-ата годишнина от основаването на БРТПП отправи и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Букурещ Н. Пр. Радко Влайков. „Впечатлен съм от приноса Ви в развитието на българо-румънските отношения“, заяви дипломатът и посочи, че БРТПП е може би най-добрият пример за едно доброволно сдружение, една платформа за обмяна на контакти и сътрудничество между българския и румънския бизнес. Според официалната статистика през последните 17 години стокообменът между двете държави се е увеличил 10 пъти и според Влайков това е в немалка степен заслуга на Палатата. Той изрази увереност, че ще се засили и сътрудничеството в най-актуалните и модерни области, като иновациите и информационните технологии. Посланик Влайков пожела на БРТПП да продължават неуморно да работят за динамичното и устойчиво развитие между българските и румънските фирми и сътрудничеството между тях.

Българо-румънската търговско-промишлена палата е частна асоциация /сдружение/ на компании с интерес да развиват своя бизнес в България и/или Румъния. Палатата, заедно със своите членове и партньори, е активна платформа за обмен на пазарна информация, бизнес контакти и опит. Палатата предлага пълен пакет от индивидуални услуги за всички бизнеси, които имат интерес да се позиционират, инвестират и/или изнасят на един от двата най-бързо развиващи се пазари в ЕС. Екипът на БРТПП работи за идентифициране на потенциални партньори, организиране на B2B събития, разработване на застъпнически проекти за подобряване на бизнес климата и в двете страни. Също така те са домакин на Агенция за трудова мобилност и Център за професионално обучение, за да помогнат на компаниите да намерят служители и да ги обучат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Пуууууу
    Тоз най- накрая си купи костюм!!! Другия му беше “раздаден”. Сигурно му осребриха фактура от адмимистрациятя :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари