Как ще бъде отбелязан 24 май в Русе?

2
Началото на тържествените чествания ще започне в 10:30 ч. Два лъча с представители на всички училища от града, носещи 80-метров български трибагреник, ще тръгнат от СУ „Христо Ботев“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“ под съпровода на Общинския духов оркестър и барабанчиците от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“
Началото на тържествените чествания ще започне в 10:30 ч. Два лъча с представители на всички училища от града, носещи 80-метров български трибагреник, ще тръгнат от СУ „Христо Ботев“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“ под съпровода на Общинския духов оркестър и барабанчиците от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Снимка: Dunavmost, архив

По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Русе е подготвила редица празнични събития

 Началото на тържествените чествания ще започне в 10:30 ч. Два лъча с представители на всички училища от града, носещи 80-метров български трибагреник, ще тръгнат от СУ „Христо Ботев“ и ПГДВА „Йосиф Вондрак“ под съпровода на Общинския духов оркестър и барабанчиците от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Участниците в шествието ще се придвижват по ул. „Александровска“ и ще се съберат пред сградата на Община Русе.

 В 11 ч. започва празничният концерт, по време на който русенските ученици ще изпеят заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“.

Тази година церемонията по награждаването с грамоти и почетни знаци на учениците, постигнали най-високи успехи през учебната 2021-2022 година, ще се състои на 23 май. Началото й е в 15:00 ч. пред сградата на Доходното здание, като е предвидено при лошо време събитието да бъде изместено във фоайето на емблематичната сграда.

Същият ден от 18:00 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще се проведе и церемонията по награждаване на тазгодишните носители на Награда „Русе”. С нея всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари