Как могат да бъдат опазени пчелите в Русенско

0
Пчелари изтъкнаха опасенията си от това дали третиранията от страна на земеделските производители се осъществят съгласно законовите и нормативни изисквания
Пчелари изтъкнаха опасенията си от това дали третиранията от страна на земеделските производители се осъществят съгласно законовите и нормативни изисквания Видео: КИС 13

Опазването на пчелите в Русенско обсъдиха на работна среща в Областна администрация.

На нея стана ясно, че предстои активна информационна кампания в общините на територията на областта за разясняване на задълженията на страните при пръскане на културите за растителна защита, предаде КИС 13.

Като основно притеснение пчеларите изтъкнаха опасенията си от това дали третиранията от страна на земеделските производители се осъществят съгласно законовите и нормативни изисквания. В отговор Галина Георгиева от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Русе обясни, че се осъществява перманентен контрол, като за изминалата година са проверени над 300 земеделски стопани и при нито един от тях не е констатирано нарушение.

От ОДБХ съобщиха още, че през миналата година не е имало подадени сигнали и жалби от пчелари в региона за нанесени щети.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари