Как баба Веска се опълчи на Митьо Очите

1
Само баби са успявали досега да прецакат страховития наркобос
Само баби са успявали досега да прецакат страховития наркобос

Само баби са успявали досега да прецакат страховития наркобос Митьо Очите, пише „Телеграф”.

Желязков се разярявал и им пращал мутри, но това въобще не стряскало борбените пенсионерки. Това става ясно и от показанията на свидетели срещу организираната група за рекет, побои и палежи.

Цял Несебър още помни как смелата баба Веска се опълчила на Митьо Очите и буквално го изгонила от имота си, без да й мигне окото. Оправната пенсионерка имала сграда в стария град с красив орел на покрива. Стаи от къщата давала за квартири на летовници още през 80-те години на миналия век.

Цял живот баба Веска пестяла пари, живеейки със сина си в една от стаите, а останалите давала под наем. С идването на демокрацията бизнесът й се разраснал и постройката прераснала в голям и лъскав хотел. Ортак й станал не кой да е, а самият Митьо Очите. Босът наел стаите и ги преотдавал на чужденците през лятото. В един момент обаче славата му на наркобос нараснала, а и не плащал почти нищо на пенсионерката. Баба Веска решила да вземе крути мерки и го прогонила. Според свидетели бандитът опитвал по всякакъв начин да се върне в имота, но бабата била непреклонна. Накрая Митьо си отишъл, но изпратил мутрите си, за да си отмъсти. Яките батки не пребили старицата, но и направили мръсно – изсипали бетон в канализацията. Наложило се баба Веска да изкърти всичко и наново да изгражда канализацията на лъскавата сграда.

Друга баба също била трън в очите на Желязков. 72-годишната жена държи няколко магазинчета в Нова Загора. Тя плащала за охрана на митичната „Аркус”. В един момент решила да се откаже от услугите им, но дошли мутрите и поискали да им плати такса за отказ, която се явявала равна на наема за цяла година напред. Бабата обаче отказала и пуснала жалба срещу мутрите.

Големи проблеми му създавали и бабките, които продават китки покрай гробището по време на Задушница. След като Митьо Очите сложил ръка на траурните агенции, неговите хора контролирали и цветарниците около гробищните паркове. Не успели обаче да прогонят възрастните жени, които продавали цветя на тройно по-ниски цени.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари