Недоволство сред собственици на имоти в Несебър

5
Общината ще изгражда улица върху вече построени басейни, градинки и стълбища
Общината ще изгражда улица върху вече построени басейни, градинки и стълбища

Общината ще изгражда улица върху вече построени басейни, градинки и стълбища

Напрежение в Несебър. Собственици на имоти твърдят, че Общината ще изгражда улица върху вече построени басейни, градинки и стълбища. Причината станала промяна на устройствения план, за който, по думите на хората, не са били информирани.

Според собствениците на близо 10 имота в местността „Кокалу“ едва преди два месеца научили, че устройствения план е променен през 2019 г. и се отнема част от техния вече застроен имот.

Разрушава се басейнът и се отива покрай сградата и продължава вече нататък през другите места, като по плана, който е предложен, утвърден, 6 метра се взимат от оградата насам“, каза Веселин Георгиев, собственик на хотелски комплекс в Несебър, предава БНТ.

Това, което виждате е в границите на частния имот. Като казвам, нито метър не сме влезли в общински такъв. Абсурдно проектантско решение, с което се предвижда уширение на улица. Улица, която няма да бъде права от началото си до края, има едно уширение, стеснение, след което пак едно уширение“, каза Радост Маринкова, собственик на имот.

Недоволните собственици излязоха на протест пред Общината с искане за среща с месната власт.

Стефка Василева: „Те са одобрили абсолютно всичко, имаме разрешение, те си противоречат на техните решения, за това искаме среща“.

Петър Николаев: „100 г. и 9 дни такова чудо не съм видял и сигурно няма да имам щастието да гледам“.

Таня Атанасова: „Това е абсолютно беззаконие и ние никога няма да позволим да ни се вземе от собствеността, от готовата инфраструктура“.

Според Община Несебър обаче предвид липсата на устройствен план, когато са строени сградите, не са издавани разрешения за допълнителните съоръжения в поземлените имоти заради бъдещото им урегулиране и идеята за улица.

„Към момента на окончателното влизане в сила на ПУП са изпълнени обекти – огради, басейни, беседки, паркинги детски площадки и парково озеленяване, без необходимата проектна документация и разрешения за строеж, което ги класифицира като „незаконни строежи“. Изготвеният ПУП е обявен със съобщение в сайта на Община Несебър и е публикувано в Държавен вестник през 2017 г. Постъпили са две жалби, отхвърлени от Административен съд гр. Бургас и ВАС“, се казва в позиция на Община Несебър.

А протестиращите не получиха среща с Общината и хвърлиха по сградата домати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Морски
    А стига бе. Аз не съм фен на този кмет и супер надутият щат на общински служители (гласоподаватели) Но със сигурност знам че ако въпросните парцели са на частно лице се получава заповед за отчуждение и или се компенсира със друг парцел или се плаща макар и не много скъпо. Особено ако във парцела има построени закони постройки и още повече басеин абсурд да отнеме земята. Когато се е правил архитектурният план на пътя се гмеда да не минава през частни земи и особено през застроени. Тези юнаци дето реват нито са местни нито са имали някога земи там. Там на 90% земите са на собственици които са полащали вместо вместо данък на държавата ма училището за самоиздръжка. Имаше и карта правна по царско време със всички собственици но тогава един боклук комуняга скри картата. Тези земи на собственици после корумпирани служители на общината ги раздадоха на същите тези сегашни хотелиери,, наши хора,, със дебели комисиони. Тези боклуци не им стигна че посъроиха на парцелите но и заграбиха общински земи и там си построиха басеини, градинки, барбекюта и др. Къде бяха о ези от незаконото строителство, що не ги спряха, нас един олук да сменим ни наблюдават като че ли сме убийци. Тези не да реват а да кажат на кой са шарили манги за да си затвори очите за да строят на общинска земя. Тук не общината а по нагоре трябва да се раследва щото тези далавери са по цялата почивна зона на Несебър, Равда, Влас и Сл бряг. Откъде иначе със минималните заплати общински служители ще карат скъпите коли и ще строят къщи и вили. Време тази баница да свърши и графа се нуждае от нови хора. Тука трябва ДАНС да почне да разследва от най горе че до портиерите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари