Кадрови промени в Община Русе - освобождават Спасимир Димитров

4
В стола му ще седне настоящият началник на отдел „Екология“ Василена Панкова
В стола му ще седне настоящият началник на отдел „Екология“ Василена Панкова

Нови кадрови промени ще се извършат в Община Русе.

Преди няколко дни е било връчено едномесечно предизвестие на директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров с мотива, че е пенсионер. Информацията за освобождаването му бе потвърдена от кмета Пенчо Милков, предаде Русе Медиа.

Спасимир Димитров е доказан експерт в гражданската защита и бедствията и се смята за най-добрия специалист в Русе по управление на кризи. Най-вероятно промяната е свързана с намеренията на общината да създаде общинска полиция, което ще доведе до нови задачи и концепцията в работата на дирекцията по сигурността.

Длъжността ще бъде овакантена в началото на месец май, като вече вървят предположения за това кой ще заеме поста. Според запознати най-вероятно е това да бъде настоящия директор на дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов, който има 26 години стаж в полицията и се пенсионира като зам.-директор и началник на отдел „Противодействие на престъпността” към ОД МВР-Русе. Именно заради полицейския му ръководен опит той се смята за най-подходящ за длъжността.

За негов заместник като директор на дирекция „Екология и транспорт“ пък се спряга настоящият началник на отдел „Екология“ Василена Панкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари