Изпрати SMOG на кмета на Русе!

9
Предлагаме на всички русенци, които искат да проверят качеството на въздуха, да го направят БЕЗПЛАТНО
Предлагаме на всички русенци, които искат да проверят качеството на въздуха, да го направят БЕЗПЛАТНО

Мръсният въздух в Русе се превърна в източник за изкарване на пари от телекомите.

Мръсният въздух е основен проблем за всички русенци, но отговорните институции спят зимен сън, а кметът Пламен Стоилов иска да гори боклука от сметището в ТЕЦ - Русе.

На фона на цялото безобразие в нашия град, мобилните оператори видяха прекрасна възможност за допълнителна печалба. Vivacom вече изпраща съобщения на своите абонати в Русе, с които ги подканва да проверяват качеството на въздуха чрез платени СМС-и. Който се абонира за услугата "VIVA AIR INFO" ще получава съобщение с актуална информация за качеството на въздуха, което струвало само 1 лев седмично.

VIVA Air Info: Ежедневна информация за качеството на въздуха в близост до теб! Изпрати SMOG на 1454 и опитай 7 дни безплатно, след това 1,00 лв/седмично.

Информацията за качеството на въздуха трябва да бъде абсолютно БЕЗПЛАТНА и предоставяна от Община Русе. Това може да се случи чрез информационни табла, мобилни приложения или ежедневни съобщения в интернет страницата на Община Русе. И за това не са нужни милиони, а само желание и воля от страна на местните управници.

Припомняме, че за броенето на комари по река Дунав бяха усвоени 1,5 милиона лева от обществена поръчка. Според местните управници системата за броене на комарите не била точно за броене, а за тяхната регистрация.

 

Ако г-н Пламен Стоилов вместо да брои комарите похарчи една десета от тези милиони за здравето на русенци, нещата щяха да изглеждат по много по-различен начин.

За съжаление обаче, за броенето на комарите може и да има милиони левове, но за борба с мръсния въздух няма. Само преди няколко дни ви съобщихме, че Русе няма да получи евросредства за борба с мръсния въздух. От екоминистерството обясняват, че Община Русе не отговаря на критериите и има пропуски в документите.

Предлагаме на всички русенци, които искат да проверят качеството на въздуха, да го направят БЕЗПЛАТНО. Изпращайте SMOG на телефона или имейла, посочени за контакти в Община Русе.

Все пак ние сме избрали Пламен Стоилов за кмет на Русе и е редно той да е в услуга на обществото, а не да брои мухите в общината и да взема тлъста заплата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари