Изписаха от болницата детето, обгазено при пожара в Русе

0
Жителите на блока търсят помощ, за да се върнат в домовете си
Жителите на блока търсят помощ, за да се върнат в домовете си Снимка: bTV

Жителите на блока търсят помощ, за да се върнат в домовете си

Изписаха от русенската болница 29-годишната майка и 4-годишното ѝ дете, които бяха обгазени след пожар в първите минути на новата година.

При инцидента загина и възрастен мъж, от чийто апартамент е тръгнал огъня.

Шести ден живеещите в блока се опитват да почистят и ремонтират домовете си. Щетите по жилищната кооперация обаче са сериозни и хората търсят помощ, информира БНТ.

Пожарът на 1 януари е унищожил напълно апартамента, откъдето е тръгнал огънят. Сериозни са щетите и по останалите жилища и междуетажната собственост.

Вчера стана ясно, че в подкрепа на пострадалите ще се включи и Община Русе. Потърпевшите от пожара имат право на финансова помощ, каза Катя Петрова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ – Община Русе. Предвидена е и помощ от БЧКС, които ще предоставят стоки от първа необходимост и хигиенни материали.

В блока има 24 апартамента, в които живеят близо 40 души. Всички те се надяват да успеят да оправят домовете си преди зимата да се е завърнала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари