Иван Гарелов: Борисов не се е предал. По-силният ход за Слави Трифонов е да отиде на нови избори

0
Ако дотук е било "мафиотски живковизъм", сега следва "инфлуенсърска демокрация"
Ако дотук е било "мафиотски живковизъм", сега следва "инфлуенсърска демокрация" Видео: БНТ

Никой не може да каже какво ще стане при опитите за съставяне на правителство. Хората, от които зависи най-много, са президентът и Слави Трифонов.

Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ Иван Гарелов.

Въпросът пред "Има такъв народ" е дали да поемат риска да отидат на нови избори, където да разширят своето влияние или да съставят правителство и да се поддадат на уловките на Бойко Борисов за съставяне на правителство сега, заяви той.

Всички трябва да си направят добре сметките. Човекът, който се колебае, е Слави Трифонов. Радев ще направи всичко възможно да има служебно правителство, а Борисов – обратното, ще направи всичко възможно да няма служебно правителство. Борисов ще се съпротивлява много, той има хъс, той знае две и двеста и не се е предал, подчерта журналистът.

Не мисля, че има нещо страшно в настоящата ситуация. Ако кажем, че дотук е бил мафиотски живковизъм, идващият период не бих го нарекъл чалгаджийска демокрация, но инфлуенсърска демокрация, примерно. Ще настъпи протестърската мода. Пропагандата ще твърди, че започваме нов преход. Изненадата на тези избори е това, е в някаква степен протестите победиха, колкото и да го отричат някои, коментира Гарелов.

Мисля, че нови избори ще има. Борисов и ГЕРБ на всяка цена искат да избегнат това заради възможността президентът да сложи свой служебен кабинет. Мисля, че това е пресилен страх от страна на Борисов, защото за времето, което се отпуска на един служебен кабинет, едва успяват да навлязат в тематиката и идват нови избори. Да прочистят цялата държавна администрация, от което се притеснява Борисов, е абсурдно. По-силният ход за Слави Трифонов е да отиде на нови избори. Ако бъде съставено правителство в момента, то ще е нетрайно, прогнозира Иван Гарелов.

Има неяснота способни ли са новите в парламента да управляват държавата. Борисов управляваше държавата като холдинг и показваше голяма работоспособност. Новите има много малко време, че те знаят какво да правят с тази държава. Държавност не се създава така лесно, каза още Гарелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари