Иван Белчев ще е депутатът на ДБ от Русе

2
Вече са ясни имената на всички народни представители от 19-ти МИР - Русе
Вече са ясни имената на всички народни представители от 19-ти МИР - Русе Снимка: Личен архив

Екоактивистът пренареди листата с преференции и стана втори, а първата в листата - Надежда Йорданова избра София

Вече окончателно е ясно кой ще представлява Русе и областта в новия 48-и парламент.

Разпределението на осемте мандата за народни представители от 19-ти МИР-Русе е следното: по двама депутати ще имат ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ и по един „Възраждане“, „БСП за България“, ДПС и „Демократична България-Обединение.

Имената на бъдещите депутати са: Десислава Атанасова и Драгомир Драганов /ГЕРБ-СДС/, Рена Стефанова и Димитър Недялков /ПП/, Златан Златанов /Възраждане/, Иван Иванов /БСП за България/, Ализан Яхова /ДПС/ и Иван Белчев /ДБ/, съобщи Русе Медиа

Дотук се стигна след преподреждане на листите и избор на кандидатите, които фигурираха в две листи. Десислава Атанасова избра Русе пред Разград, а Драгомир Драганов стана втори с преференции. След оттеглянето на Николай Събев мястото му зае Димитър Недялков. Иван Иванов изненадващо предпочете Русе вместо родния си Шумен и така попари очакванията, че ще освободи мандата за Ивалинка Цанкова. Решението е взето на национално ниво от БСП.

Най-дългото чакане бе за решението на националното ръководство по отношение на Надежда Йорданова, която спечели мандат и от 23-ти МИР-София. Тя избра все пак да влезе от София и така в парламента от Русе отива екоактивистът Иван Белчев, който пренареди листата с преференции и стана втори в листата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    Браво
    Браво на Иван Белчев, точно от такива хора има нужда парламента.
  • 6
    14
    Гласувал
    Успех и късмет! Много се радваме, че точни ти ще ни представяш.
  • -1
    13
    Истината е че
    Този индивид влиза в НС в резултат на скандалите между Гнома и Мравояда заради една метреса, която по настояване на Гнома трябвало да бъде депутат, иначе щяла да се разцепи съборната им група. Ето как случайници с купени преференции стават безгласни индивиди, изпълняващи чинно нарежданията на шефовете си. Само почакайте да видите каква картинка ще е въпросното лице.
  • 0
    12
    ...
    Ей , вкараха и този чуждопоклонник в парламента. Гладния му и безпомощен лай се е разнесъл достатъчно надалеко. Нищо осебено, на следващите избори неговата американска партия няма да влезе изобщо в парламента.
  • 1
    11
    Чичо
    Ванка, къде отиваш, на кого ни оставяш? Костюмче купи ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари