Кои ще са бъдещите депутатите от Русе?

5
Както и на предишните избори, преференциите преподреждат някои от партийните листи в Русе
Както и на предишните избори, преференциите преподреждат някои от партийните листи в Русе Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Investor Media Group

Както и на предишните избори, преференциите преподреждат някои от партийните листи в Русе

Преференциите преподреждат някои от партийните листи в Русе, които ще излъчат седемте русенски народни представители.

Седем народни представители, а не както досега осем, ще излъчи Русенска област в новия парламент. Броят на мандатите намаля с оглед данните от последното преброяване на населението в страната. Все още не са известни имената на новите депутати от Русе, но вече са ясни преференциите, които част от тях са получили от гласоподавателите. В някои от партийните листи настъпват промени в подредбата, сочат обработените на 100% изборни книжа, предава Дарик Радио.

В Русе изборите печели коалицията “Продължаваме промяната - Демократична България” с 25,22%. Най-много преференции събира кандидатът на пета позиция в листата Иван Белчев, който получава общо 1840 гласа от вота с хартиени бюлетини и с машина. Така той изпреварва водачът на листата Мартин Димитров, който има 1432 преференции и втората адвокат Рена Стефанова, която събира 727 преференции.

Втората позиция в региона е за коалицията ГЕРБ-СДС с 24,29%. Най-много преференции получава вторият в листата Георги Кръстев - 3208. Водачът Десислава Атанасова има 2386 преференции. А петият Драгомир Дамянов, който влезе в предходния парламент, пренареждайки листата, сега получава 1283 преференции.

Трети в Русенско са Възраждане с 16,58%. Там най-много преференции събира водачът на листата Златан Златанов - 1096.

Четвъртото място в региона е за коалицията “БСП за България” с 10 процента. Най-много преференции получава водачът на листата Иван Иванов - 828.

На пето място в Русенско са ДПС с 5,36% от вота на избирателите. Вторият в листата Айдоан Джелил събира 406 преференции, което е с шест повече от водача Ализан Яхова.

Шестата позиция е за партия “Има такъв народ” с 5,36%. Водачът на листата Филип Станев е с най-голям брой преференции - 516.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    19
    Бат Драго
    Тоя малкия ми е@а майката
  • 11
    18
    Олее мале
    Като погледнеш какви "капацитети" отиват в Народното събрание, свят да ти се завие. Ами то Децибел Кесийков, Гошко на мама Крокодилка детенцето, Златанчо пръв сред адвокатите в колегията и кой ли не още. Та очаквайте русенци големи дела да сътворят тези дейци на законотворчеството.
  • 18
    17
    Мамин Гошко
    "Защо се притеснявате,че съм толкова малък за депутат.Ще порасна.Споко.След пет мандата ще се понауча и аз.Сега с картата ще чакам заповеди от шефа.Кво толкова е трудно.Ще натискам само един бутон.Що ми трябваше и да уча.Мама само си харчи парите с мен.Но пък и скоростно ме уреди.Ще си върнем бързо парите"...Трагедия или комедия е всичко това.Не.Просто срам за нашия град.Знаещи и можещи очевидно липсват.Нахални и пробивни връзкари само са останали.Нямаш нито ден стаж.Ставаш депутат...Гошко Кръстев...
  • 9
    16
    До15
    Като зная аз колко пари дадох за моето висше образование и каква е схемата,не ми говори за него като критерий.Лошото е,че това е практика....
  • 6
    15
    Геро до даскалчето
    Даскале, Златан поне има юридическо образование, а този е с промишлен дизайн и някакъв курс в Германия, където е бил бачкатор. Жена му го изгонила и сега живее с някаква друга в друго жилище. Ти какви закони очакваш да прави човек с образование по промишлен дизайн, нали видя какъв текст сътвори за таксите на Дунав мост, та после му се присмиваха юристи за нескопосано написаните промени. Ха прегръща си го!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари