Искрен Веселинов ще се бори с Пламен Стоилов за кметското кресло

4
От патриотичния фронт не скриха, че макар ...
От патриотичния фронт не скриха, че макар ...

„Всички знаете кой е единствения кандидат, който може да спечели срещу ГЕРБ в Русе. Едва ли някой ще се изненада от кандидатурата, която ще представим след няколко дни“. Така зам.-областният председател на ВМРО-Русе Галин Григоров намекна в отговор на журналистически въпрос, че именно сегашният депутат и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов бъде издигнат за кандидат-кмет от Патриотичния фронт за местните избори наесен. Постигнато е споразумение с НФСБ да се запази формата на фронта, като в момента се водят разговори с други демократични и патриотични формации. Очаква се в следващите няколко дни да се стигне до съгласие.

От патриотичния фронт не скриха, че макар и да е все по-малко вероятно, все още се надяват и на подкрепа от Реформаторския блок, като са готови и на обща листа за съветници. Дори и да не се стигне до конкретна договорка, до края на месеца кандидатурата на Веселинов ще бъде представена официално. Очаква се партията да представи всичките си кандидат-кметове до края на юли

За сега единствено от БСП (Божидар Йотов) и АБВ (Стелиян Стефанов) обявиха официално кандидатите си за кметове. Кметът Пламен Стоилов е сигурният кандидат на ГЕРБ след като получи пълна подкрепа и номинация от общинската структира на партията.

Веселинов е роден е в Русе на 14 март 1972 г. Висшето си образование завършва през 1996 г. вУАСГ, София, специалност "Промишлено и гражданско строителство". Работи като организатор на ВМРО-БНД за Русе, Разград,Търговище и Силистра, както и като експерт по административни дейности и районно обслужване в частния сектор.

От октомври 1999 г. е директор на Областното пътно управление - Русе. От 1999 г. е и общински съветник в русенския Общински съвет, като е избран от листата на ВМРО-БНД. Председател е на Постоянната комисия по комунални дейности в Общински съвет - Русе. Председател е и на Областния регионален комитет на ВМРО-БНД - Русе, както и на Общинския съвет в Русе. Член на НИК на ВМРО-БНД , заместник-председател на ВМРО-БНД. Избран за депутат в 19 МИР - Русе на изборите за 43 Народно събрание.

Председател на Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в 43 Народно събрание

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари