Имат ли права русенци, или само задължения да плащат данъци?

1

Русенец алармира за проблем, свързан с безплатните общински паркинги.

Според гражданина е наложена порочна практика за "запазване" на места, което няма никакво законно основание. Проблемът съществува от две години е отразяван многократно от русенски медии, но без резултат до момента.

Публикуваме отворено писмо до кмета Пламен Стоилов, което въпросният читател на Dunavmost е изпратил до редакцията ни:

"Уважаеми   г-н Стоилов, 

Днес за пореден път станах свидетел, как общинска собственост се ползва за  частни интереси. Става въпрос за общинския паркинг, намиращ се между сградата на НАП и ул. Александровска ( на територията на бившия Пети полк). Там има лица,  които си позволяват многократно и от доста време да поставят конуси на Общински паркинг и да обособяват паркоместата като частни.

Не бяха един или двама желаещите да паркират там (включително и аз), но поради натовареността на паркинга и обособените като „частни“ паркоместа, такива не намерихме. Във връзка с по-горе написаното искам аз като гражданин и данъкоплатец на гр. Русе да запитам кмета на града следното: 

1. Защо Община Русе много държи да си платя данъците, когато записвам детето си на детска градина, а не проявява никаква заинтересованост към такива проблеми?

2. Г-н Стоилов, има ли институция в гр. Русе, която може да разреши проблема?


3. Г-н Стоилов гражданите на Русе имат ли право на свободно паркиране на Общински паркинги или само задължения да плащат данъци?

Моля за вашето съдействие."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари