Пенчо Милков се срещна с министъра на туризма

0
Обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток
Обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток

В Министерството на туризма се проведе среща с Пенчо Милков – кмет на община Русе.

На срещата се обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток.

Милков посочи, че е необходимо РЗИ да актуализира по-често системата, за да става възможно най-бързо сканирането на личните данни на входящите туристи. „Трябва да се помисли за възможност на пунктовете, където няма представители на РЗИ, да могат също да преминават туристи“, заяви кметът.

Обсъдиха се възможностите за журналистически турове, ежегодното изложение „Уикенд туризъм“ и още много други теми, свързани с Дунавския регион.

Министър Христо Проданов заяви, че застава изцяло зад създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав. Необходимо е и създаването на нов бранд за България, нови регионални маркетингови стратегии и планове. Относно ОУТР-та министърът заяви, че е необходимо от тяхна страна да се представят инициативи и отчет за свършената работа, а не да се очаква единствено увеличаване на щата. Това е условието за подсигуряване на финансирането им.

По думите на министъра е изключително важно Министерството на туризма да работи заедно с общините по места, тъй като това е единственият начин туристическият сектор да увеличи качеството на предлаганите услуги и добавената стойност. Диалога с бранша не бива да бъде прекъсван, заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Иван
    Пенчо е най слабият кмет който сме имали,колкото по рано си тръгне толкова по добре за Русе!!
  • 5
    2
    мнение
    Предложение - да ходи Пенчо Милков в София - и хич да не се връща !!! Щото с него и без него - за Русе няма значение - така или иначе Пенчо Милков нищо не прави за града - само се снима във Фейса ! Да не забравя - и са си вземе къдравата Сю в София - да не пречи тука !!!
  • 4
    1
    Гост 1
    Браво на кмета,заведи ги туристите да ти видят глупостите на кея,как си на река Дунав а новоизградените залени площи се поливат с маркуча от бидон на бус,това е капково напояване по русенски.Направи им обиколка и на Придунавски булевард ,,плешивия булевард””и след всички съвременни технологии ги заведи на заведения на които сервитиорите ти сервират храна с таблата през платното за движение на автомобили.Наистина гостите ще са впечатлени кмете ,къде могат да видят такива безумия другаде
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари