Илон Мъск показа електрическия пикап на Tesla

0
Пикапът, който изглежда като футуристичен брониран автомобил, ще има начална цена от 39 900 долара
Пикапът, който изглежда като футуристичен брониран автомобил, ще има начална цена от 39 900 долара

Очаква се производството да започне в края на 2021 година.

Tesla Inc представи първия си пикап, изпълнявайки обещанието на главния изпълнителен директор Илон Мъск да създаде електрическа версия на любимото превозно средство на Америка, както и такава, която заплашва сърцето на печалбите на автомобилните производители в Детройт.

По време на събитие в Лос Анджелис изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза, че пикапът, който изглежда като футуристичен брониран автомобил, ще има начална цена от 39 900 долара и максимален обхват от 500 плюс мили.

„Сега имаме нужда от устойчива енергия. Първите 3 най-продавани автомобили в Америка са пикапи. За да решим въпроса с устойчивата енергия, трябва да имаме пикап, каза той.

Очаква се производството на Cybertruck да започне в края на 2021 година.Мъск по-рано обяви, че дизайна отчасти е повлиян от спортния автомобил Lotus Esprit, който се превръща в подводница, от филма от 1970 г. за Агент 007 „Шпионинът, който ме обичаше“.

Пикапът бележи първата стъпка на Tesla, чийто седан Model 3 е най-продаваният електрически автомобил, на пазара на пикапи, доминиран от F-150 на Ford Motor Co, заедно с модели от General Motors Co и Fiat Chrysler Automobiles NV, отбелязва Ройтерс.Пикапът насочва Tesla повече към сектора на камиони и джипове. Досега автопроизводителят продава предимно седани - Model S и Model 3, но също така предлага SUV Model X, а от следващата година - и компактният SUV Model Y.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари