Йенс Столтенберг: Украйна е готова да си върне повече територия

1
Кремъл използва посещението на Столтенберг, за да оправдае войната си срещу Украйна
Кремъл използва посещението на Столтенберг, за да оправдае войната си срещу Украйна Снимка: Фейсбук

Кремъл използва посещението на Столтенберг, за да оправдае войната си срещу Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Украйна е готова да си върне повече територия.

Той коментира това в контекста на готвената от Киев контраофанзива срещу руските сили, съобщава Франс прес, цитирана от БНР.

Днес в германската военновъздушна база Рамщайн се провежда среща на контактната група за Украйна, на която се обсъжда по-нататъшната военна помощ за нападнатата страна в три направления - противовъздушни средства, боеприпаси и логистика.

Кремъл използва посещението на Столтенберг, за да оправдае войната си срещу Украйна

Русия подложи на критики посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Киев тази седмица, като го използва за допълнително оправдание на водената от нея война срещу Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"НАТО очевидно продължава с курса си на "поглъщане" на Украйна и въвличането ѝ в Алианса", каза днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, според руската новинарска агенция "Интерфакс".

Правейки препратка към нашествието, наредено от руския президент Владимир Путин, Песков добави: "Всичко това още веднъж показва, на всеки, който има поне малко мисловен капацитет, точността на президентското решение да започне тази операция".

Столтенберг обеща на Украйна по-нататъшна подкрепа в усилията ѝ да се присъедини към отбранителния алианс по време на изненадващата си визита вчера.

Една от официалните цели на войната на Русия срещу Украйна е да предотврати присъединяването на Киев към НАТО, макар да става въпрос за суверенна страна, която има право да сама избира към кой съюз да се присъедини. Но преди началото на руското нашествие далеч не изглеждаше, че има изгледи Украйна да стане скоро член на Алианса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари