Доклад: Русия се готви за пълномащабна война с НАТО по-скоро от очакваното

1
Твърдението е базирано на анализ на Института за изследване на война
Твърдението е базирано на анализ на Института за изследване на война Снимка: РИА новости

Твърдението е базирано на анализ на Института за изследване на война

Фокусът на Владимир Путин за възстановяване на руската икономика не е само заради финансирането на войната в Украйна, а заради пълномащабна война с НАТО. Това твърдят от Института за изследване на война, предаде bTV.

От Русия идват финансови, икономически и военни индикации, че страната се подготвя за пълномащабен конфликт с НАТО – не в непосредствено бъдеще, но много по-скоро отколкото западни анализатори смятат“, сочи докладът на института.

От там посочват като пример среща на Владимир Путин в държавната Дума само дни след като президентът спечели своя пети президентски мандат. По време на срещата Путин е обсъдил зоните, в които иска да се фокусира по време на новия си мандат.

Най-важното – Путин казал на руските законотворци, че от това зависи „спасяването на хора“ и „помощта за семействата ни“, казват от института.

Всичко това може да се направи единствено на базата на икономическото ни развитие. Това е водещо за развитието на нашата държава и на всички други проблеми, които имаме“, казал Путин.

Руският президент призовал също законотворците да не се влияят от богатия елит на държавата и „корпоративни или партийни интереси“.

„Опитите на Путин да постави условия за стабилизиране на икономиката и финансите на Русия най-вероятно са част от вътрешната подготовка за война с НАТО, а не просто за войната с Украйна“, коментират от Института за изследване на войната.

Това не е първият път, в който анализатори предупреждават, че война между НАТО и Русия е близо. Външното разузнаване на Естония публикува доклад през февруари, в който пише, че Русия се подготвя за конфронтация със Запада.

Русия избра път, който води до дългогодишна конфронтация. Кремъл вероятно очаква вероятен конфликт с НАТО в следващите 10 години“, коментира шефът на разузнаването Каупо Росин пред Ройтерс тогава.

Представители на руското министерство на отбраната са били потърсени от „Бизнес инсайдър“, но за момента няма официален коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    До по-долиписалите...
    Значи Путлер ще натиска копчета, а другите ще седят и ще чакат, така ли? Това не са продажните българи дето само стоят на Дунава и чакат кого да посрещат. Много ми е интересно как ще стане това, ама нека ватниците си вярват, няма лошо
  • 6
    3
    до 3
    Много грешиш! След Полша ще е Англия. Русия от поне 200 години си има закачка с тези мили и хрисими хорица. Нека да е Англия!
  • 6
    2
    Русе
    Червеният бутон ( те са два, де) и почвай от Полша, че те много знаят!!! После и към САЩ ( че са по-наблизо) ... другите ще млъкнат. Само Франция лае повече, но след САЩ ще размисли!!!
  • 10
    1
    чичомиткобрат
    em gg brat xD Те ръчкаха мечката, сега мечката не просто ще захапе, а ще отхапе и то повече от всякакви предположения и предполагаеми сценарии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари