Хванат да шофира пиян русенец призна пред съда вината си

0
Кръвната му проба била 3,49 на хиляда промила
Кръвната му проба била 3,49 на хиляда промила Снимка: Dunavmost, архив

Със споразумение приключи насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу И. И., обвинен в това, че управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда

 Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи наказание в размер на три месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години.

И. И. е на 61 години, осъждан. Вечерта на 30.05.2021 г. употребил значително количество алкохол. Около 3,30 ч. на следващия ден привел в движение собствения си лек автомобил „Фолксваген“. По ул. „Стефан Стамболов“ го управлявал обратно на посоката на движение, при което бил забелязан от полицейски служители. На подадения му светлинен сигнал, подсъдимият завил по ул. „Антим Първи“ и спрял пред бл. „Пирдоп“. В хода на проверката било установено, че няма шофьорска книжка, за което обяснил, че му е открадната. Справката в системата показала, че притежава валидно СУМПС, което не е обявено за предмет на кражба. Полицейските служители констатирали мирис на алкохол, зачервени очи и неясен говор у И. И., поради което го изпробвали с техническо средство и същото отчело 3,53 на хиляда. В съставения акт той вписал възражение, че е управлявал автомобила само 50 метра. Подсъдимият бил задържан и конвоиран в УМБАЛ „Канев“ да даде кръвна проба, резултатът от която бил 3,49 на хиляда.

В заседанието подсъдимият се призна за виновен по повдигнатото му обвинение и сключи споразумение, което заяви, че разбира и подписва доброволно. Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Същото има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари