Мошеник се прави на мениджър в Русе, "отпуска" кредити в интернет

0
Измамникът е признал вината си и е приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим
Измамникът е признал вината си и е приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим Снимка: Dunavmost, архив

Осъждан, измамил, че ще съдейства за отпускане на кредит, призна вината си

Още в разпоредителното заседание пред Районен съд – Русе 26-годишният К. Г. призна, че, представяйки се за мениджър в банка, е въвел в заблуждение мъж, че ще му съдейства за отпускане на кредит и с това му причинил имотна вреда в размер на 350 лв.

През м.юли 2019 г. подсъдимият, който бил многократно осъждан, решил да си набави парични средства чрез измама. Публикувал обява в интернет, че съдейства при отпускане на потребителски кредит от „Пощенска банка“ с изгодни условия и без допълнителни изисквания. Пострадалият Ю. М. видял обявата и позвънил на посочения телефон. К. Г. отговорил и, представяйки се за мениджър в банката, разяснил, че следва да се преведе сумата от 350 лв. такса за одобрение на кредита.

„Мениджърът“ обещал, че веднага след превода ще одобри отпускането на поискания кредит от 22 000 лв. На 01.08.2019 г. Ю. М. изпълнил дадените му указания и изпратил по вайбър снимка на вносната бележка. Още същия ден подсъдимият, който се намирал в гр. Монтана, изтеглил от банкомат преведените му 350 лв. Междувременно пострадалият установил, че е блокиран във вайбър от подсъдимия, разбрал, че е измамен и сигнализирал органите на реда.

К. Г. е възстановил на Ю. М. причинените имуществени вреди в размер на 350 лв., признал е вината си и е приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим.

Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като същото има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари