Пияни и дрогирани шофьори се споразумяха с прокуратурата

0
Четиримата осъдени получават по три вида наказания
Четиримата осъдени получават по три вида наказания Снимка: Dunavmost

Споразуменията на четиримата обвиняеми са окончателни

Различни състави на Районен съд – Русе одобриха 4 споразумения през вчерашния ден, по силата на които обвиняеми за управление на МПС под въздействието на алкохол и наркотици признават вината си и получават по три вида наказания. И четирите лица са били правоспособни водачи на МПС, съобщиха от Районен съд - Русе.

Подсъдимият по първото дело Х. Х. е на 22 години, осъждан. На 24.01.2023 г. около 01:40 ч. той управлявал „Ауди А3“ в землището на с. Стамболово, обл. Русе, когато бил спрян за проверка. Водачът първо бил тестван за алкохол, като уредът отчел отрицателен резултат. Второто техническо средство, обаче, показало, че Х. Х. е употребил канабис и метамфитамин. Подсъдимият бил конвоиран до болницата, но там отказал да даде проби от кръв и урина за изследване. Въпреки това, както пред полицаите, така и пред лекаря потвърдил, че е взел тези наркотични вещества. За извършеното престъпление той прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца при първоначален общ режим, глоба в размер на 300 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година и 8 месеца.

Също под влиянието на метамфитамин е управлявала „Фолксваген Голф“ и 31-годишната К. Х. на 14.06.2023 г. в гр. Русе. Санкциите, които ще изтърпи, са 10 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, 250 лв. глоба и 10 месеца лишаване от право да управлява МПС.

Обвиняемият по третото дело - 54-годишният И. П., на 27.05.2023 г. на пътя Русе - Варна в района на с. Писанец е управлявал „Фиат Браво“ с концентрация на алкохол в кръвта 2,74 на хиляда. Наказанията му са лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца с 3 години изпитателен срок, 250 лв. глоба и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година и 4 месеца.

Последният обвиняем – С. С. на 38 години, също е бил под влиянието на алкохол 2,15 на хиляда, когато на 25.06.2023г. е управлявал „Фолксваген Туран“ по улиците на гр. Русе. Той прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца с 3 години изпитателен срок, глоба в размер на 190 лв. и лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 6 месеца.

И четирите споразумения са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Калоян
    Какви са тези смешни парични глоби... по 200 300 лева. Трябва в хиляди да са глобите, ако не може да ги покрие да работи в полза на обществото
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари