Хванаха шофьор без книжка в квартал "Дружба"

2
Срещу трима водачи са започнати производства за извършени престъпления
Срещу трима водачи са започнати производства за извършени престъпления Снимка: Dunavmost / Архив

Срещу трима водачи са започнати производства за извършени престъпления.

В сектор "Пътна полиция" - Русе се води бързо производство срещу водач, управлявал автомобил с отнета книжка.

На 12 януари около 13:50 ч. екип на пътната полиция е бил пратен на улица "Гео Милев" в Русе, където полицаи от Първо РУ са установили при проверка 29-годишен водач на автомобил „Опел Астра“ без свидетелство за управление. При последвала справка е изяснено, че книжката на шофьора е отнета, след принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС и той управлява в срока на изтърпяване на наложеното му наказание.

Случаят е бил документиран от униформените и предаден на разследващ полицай, който е образувал срещу 29-годишния мъж бързо производство за престъпление.

Още едно бързо производство е било образувано срещу водач на МПС в РУ – Две могили.

Около 21:00 часа на 12 януари в с. Сваленик полицейски наряд от районното управление в гр. Две могили е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“ модел „Голф“ с русенска регистрация, при което униформените са установили, че мъжът седнал зад волана е в нетрезво състояние. Пробата с техническо средство показала наличие на алкохол в концентрация от 1. 93 промила в издишания въздух. На водача са съставени необходимите документи и е отведен за кръвна проба в медицинско заведение, където обаче е отказал да му бъде взета такава.

Полицаите са документирали случая и са го предели на разследващ полица, който е образувал срещу 49-годишния водач бързо производство за престъпление.

Досъдебно производство е образувано в РУ – Две могили и срещу водач на мотопед.

На 12 януари около 16:00 часа на ул. Трети март в с. Каран Върбовка, автонаряд на РУ-Две могили е спрял за проверка мотопед без регистрация. В хода на последвалите справки станало ясно, че водачът – мъж на 44 г. е неправоспособен, а превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Случаят е документиран и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 345, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари