Русенци плащат винетки, а сами си чистят снега по улиците

0
Бутаме, чистим сами, друг начин няма, заяви Евгени, който живее в квартал ДЗС
Бутаме, чистим сами, друг начин няма, заяви Евгени, който живее в квартал ДЗС Видео: БНТ

Нормализира се зимната обстановка в Русенско.

Затруднено остава движението само по пътя РусеВетово.

След като три дни жителите на Тетово бяха откъснати от света, днес са успели сами да почистят селото с наличната земеделска техника.

В Русе машините вече влязоха и в по-малките квартални улички и разширяват кръстовищата. Граничният пункт Дунав мост е отворен за всички превозни средства, а учениците са в дървена ваканция и утре.

70-годишната Дона Димитрова живее в кварталДЗС“ от дете. Помни много люти зими и споделя, че тази година най-тежко ѝ е било през последните 2 дни.

Дона Димитрова: Два дена ние нямаме тука жив път. Ако беше някой да се наложи да дойде линейка, абсурд. Всеки се мъчи както може. Няма хляб, вчера въобще не можа да дойде момчето да отвори.

Евгени Зафиров пък, който също живее в квартала, недоволства, че трябва да плаща за винетка, за да стигне до града, защото единствената връзка до Русе минава по републикански път. А се налага да чисти сам.

Евгени Зафиров: Бутаме, чистим сами, друг начин няма.“

В същото време от общината в Русе призовават русенци да преместят колите си от улиците, за да може почистващата техника да минава свободно. Водачите на автомобили могат да спират на общинския паркинг в района на бившия Пети полк, а до 5-и март включително ще са безплатни и подземните паркинги при „Арена Русе“ и Доходното здание.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари