Общината: Колко хора от кварталите извън Русе ползват колите си само до града?

1
Според информацията, с която разполага администрацията, става въпрос едва за десетина души
Според информацията, с която разполага администрацията, става въпрос едва за десетина души Видео: Русе Медиа

Общината ще направи проверка колко от жителите на кварталите „Образцов чифлик“ и ДЗС нямат винетки и ползват личните си автомобили само за пътуване до Русе. Според информацията, с която разполага администрацията, става въпрос едва за десетина души.

Повод е недоволството на хората от двата квартала, които са извън чертите на града и заплашват да блокират пътя Русе-Варна. Те смятат, че като жители на Русе не трябва да плащат винетки, за да отидат на работа или до институции. В същото време хората, които идват в кварталите на гости или заради някакъв ангажимент, трябва на свой ред да имат винетки, предава Русе Медиа.

От общината смятат, че да се натоварва общинският бюджет с допълнителни средства е неправомерно. АПИ е осигурила за поддръжка на републиканската пътна мрежа, чиито участъци се поддържат от общината, 226 000 лв., които са крайно недостатъчни. Налага се местният бюджет да дофинансира с близо 120 000 лв. А когато табелите за края на града преди са били до ДЗС, бившето КТМ и 16-ия км по пътя за София, разходите за поддръжка на пътищата са излизали двойно. Отделно повечето хора имат винетки, защото пътуват извън града през годината. А за работниците се осигурява и служебен транспорт.

Една целогодишна винетка струва 97 лева, това са 8 лв. на месец. Не могат да заделят работещи, които поддържат автомобилите си, за да ходят на работа? Отделно ние можем да направим запитване до гражданите те съгласни ли са да бъдат увеличени техните данъци, за да бъде увеличен бюджетът на община Русе и да се покриват тези допълнителни разходи“, коментира директорът на дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов.

Въпреки това жителите на ДЗС не са съгласни да плащат, за да изминат три километра по републиканския път Русе-Варна до домовете си. Те са внесли подписка за преместване на табелата, която обозначава края на града. Готови са да излязат и на протест, като затворят пътя Русе-Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари