Населени места без ток в Русенско

2
В кварталите Образцов чифлик и ДЗС все още няма ток, както и в Тетово
В кварталите Образцов чифлик и ДЗС все още няма ток, както и в Тетово

Шест населени места от община Русе са с възстановено електрозахранване

Шест от деветте населени места в община Русе без ток - Хотанца, Ново село, Бъзън, Долно Абланово, Семерджиево и Ястребово, са с напълно възстановено електрозахранване. В Тетово това се очаква да се случи до края на деня, а Бъзън все още е с прекъснато водоподаване поради авария в съседното село Писанец. Екипите на електроразпределителното дружество продължават да работят по отстраняване на авариите в Просена и Николово, като и там очакванията са до края на деня захранването да бъде възстановено.

В кварталите Образцов чифлик и ДЗС все още няма ток. В Долапите той е възстановен изцяло, а в Средна кула на определени места се очаква подаването на електрозахранване да бъде възстановено в следващите часове.

Основните улици на територията на Русе и малките населени места са разчистени с наличната техника, както и входно-изходните точки. Работи се активно и по обработката на второстепенната пътна мрежа в града.

Продължава активното премахване на паднали дървета и клони в Русе, като през следващите дни, освен наличният състав на ОП „Паркстрой“ и „Вектор“, се включват и допълнителни ресурси от два екипа на Доброволното формирование към Община Русе и още два от Регионалната дирекция по горите. След обработката на основните пътни артерии и площи около ведомства, детски ясли, градини и учебни заведения, ще се пристъпи поетапно и към разчистване на дървесна маса в кварталите.

На територията на община Русе няма да бъде прекъсван учебния процес, като единствено в ПССГ „Ангел Кънчев“ в Образцов чифлик занятия няма да се провеждат през утрешния ден поради сериозна авария в електрозахранването.

По последни данни пътищата Русе-Бяла и Русе-Силистра са отворени за движение.

Прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология сочи, че валежите от запад на изток постепенно ще спират и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. Според синоптиците през нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, ще е почти без валежи. Вятърът ще продължи да отслабва, като в понеделник ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен вятър от запад-северозапад.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Русенлия
    Ами махни дървото бе помияр. Ръцете ти у гъза ли се навряни?
  • 9
    1
    Клошар
    От 9 сутринта до 15 след обяд не мога да се свържа с Пожарна,Гражданска защита или 112.Подадох сигнал в 1 -ро РПУ Русе за дърво което е счупено и ще падне от студа на пътно платно.Благодаря
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари