Градинката до площад „Дунав“ е в изключително лошо състояние

2

Градинката до площад „Дунав“ е в изключително лошо състояние. 

За това сигнализират Нина Крушева и Иво Пазарджиев, общински съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“.

Съвестни граждани са ги потърсили за съдействие, съобщавайки им за съществуващият проблем с пространството в непосредствена близост до емблематично място за град Русе, каквото е Регионалния исторически музей.

Ежедневно през и покрай градинката, затваряща площад „Дунав“, преминава немалък поток от русенци, а някои родители се налага да използват съоръженията, предвидени за игра на деца. Същите, както и асфалтовата настилка и пейките, са безкрайно остарели и амортизирани. Те крият риск за ползващите ги най-вече заради това, че от някои от тях стърчат опасни ръждиви железа.

Крушева и Пазарджиев настояват кмета Стоилов да се заеме възможно най-скоро с решаването на този проблем, като в питането си до настояват да се обясни подробно принципа за подборка на реконструкция на местата за отдих. Те насочват внимание към намиращата се в съседство градинка пред хотел „Космополитан“, която е изцяло обновена и се поддържа постоянно.

Отговорът на отправеното питане следва да бъде предоставен от кмета Стоилов на предстоящата утре сесия на Общински съвет – Русе.   

ПИТАНЕ

от Нина Крушева и Иво Пазарджиев

общински съветници от групата

на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”                                                          

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

На редовна приемна на общинските съветници от нашата група бяхме сигнализирани за лошото състояние в което се намира градинката, намираща се непосредствено до                        пл. „Дунав“ в гр.Русе. При наша проверка установихме, че същата е изключително занемарена. За разлика от намиращата се в близост до нея градинка пред хотел „Космополитан“, тази до  пл. „Дунав“ е с неподдържани зелени площи и амортизирана асфалтова настилка. Катерушките от бившата вече детска площадка са морално и физически остарели.

Във връзка с описаното по-горе, нашите въпроси към Вас, господин Кмете, са следните:

  1. На какъв принцип се избират местата за отдих в гр.Русе, които да бъдат реконструирани и обновени?
  2. Има ли привилегировани райони, като например този пред х-л „Космополитан“, където се извършват ремонти приоритетно?
  3. Имате ли намерение да включите посочената градинка в планираните от Вас места за реконструкция и обновяване през настоящата година?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и молим на него да ни бъде отговорено писмено и устно, съгласно разпоредбата на чл.105 от ПОДОбСНКВОА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари