Говори първият български шериф в САЩ

1
Георги Андреев осъществява детската си мечта – да се закичи с шерифска значка
Георги Андреев осъществява детската си мечта – да се закичи с шерифска значка Видео: bTV

Първият български шериф в Америка е пловдивчанин, който осъществява детската си мечта – да се закичи с шерифска значка, а ежедневието му да е като от екшън филм.

През 1998 г. Георги Андреев заминава със семейството си за Америка, защото съпругата му печели Зелена карта, предава bTV. Тръгват с 10-годишната им дъщеря, шест куфара, нито една позната дума на английски език и еднопосочен билет към мечтите.

В САЩ започва работа в автосервиз, което обаче се явява първата стъпка към сбъдването на мечтата му да стане шериф.

В този момент, когато помислих за кариерата, попаднах на тези мои приятели, които бяха продавачи на коли. Този колега, който е бивш полицай, детектив, и когато му разказах моята история, моето минало, как имам желание да стана полицай и тук в Щатите, той тогава ми помогна много, като препоръчител и се обади на личния състав.

През това време собственикът на компанията дойде и той чул отнякъде! Детективът говори с личния състав и същевременно собственикът на компанията говори с шерифа! Имах два добри поръчители”, спомня си Георги.

След 6 години като шериф в щата Вирджиния, от 13 години Георги Андреев е и пожарникар. Но освен с огъня, той понякога трябва да се бори и със спомени, които не се потушават.

Но тъжните случки се редуват с щастливи и дори понякога и със забавен край. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари