Говори директорът на "Винпром Карнобат"

0
Йовко Йовков категорично отрече твърдението, че е изтичал нелегален алкохол
Йовко Йовков категорично отрече твърдението, че е изтичал нелегален алкохол Видео: NOVA

Служители на „Винпром Карнобат” се изправиха срещу митничари, след като в петък заводът беше запечатан заради проверки за нарушения в данъчните складове на Миню Стайков - бизнесменът, подсъдим за данъчни престъпления и пране на пари.

Последваха протести и блокади на пътища от страна на работниците, които видяха в акцията заплаха за прехраната си, .

От Агенция „Митници” обявиха, че във „Винпром Карнобат“ е открит нелегален спиртопровод, който вероятно е извеждал алкохол от данъчния склад,  без да се отчита от измервателните устройства, които предават информацията към митническите власти. От агенцията поискаха складовете да останат затворени, но Районният съд в Карнобат даде разрешение винпромът в село Церковски да започне пълноценно да работи още от в неделя.

Административният директор на предприятието Йовко Йовков категорично отрече твърдението на митничарите, че през въпросния кран е изтичал нелегален алкохол, предава NOVA.

Този кран се използва при извършване на годишна профилактика на съоръженията”, обясни Йовков и допълни, че той е монтиран преди няколко години. Планът за това как да изглежда заводът, е одобрен от Агенция „Митници” и въз основа на него е бил издаден лиценз за работа на данъчния склад – през 2011 г. От митничарите зависело дали той ще бъде пломбиран или не.

Хората, които са определяли мястото за пломбиране, са били по-компетентни от моментните проверяващи. Ако питате мен, не трябва да бъде пломбирано нищо. У нас се извършва най-абсурдното пломбиране в целия свят”, коментира Йовков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари