Горанов отказа да признае той ли е Vladi Goranov

0
Нямал спомен да е имал "точно тази комуникация" с "девойката"
Нямал спомен да е имал "точно тази комуникация" с "девойката" Видео: bTV

Въпреки първоначалния си отказ да коментира изнасяните от Васил Божков, в т.ч. по негов адрес информации, днес финансовият министър Владислав Горанов все пак реши да каже няколко думи по въпроса.

И обяви: че никога правителството не било осигурявало протекция върху хазартния бизнес на Божков. Нито пък участвало в преразпределяне на бизнеси по високите върхове. Горанов обаче отказа да каже той ли е Vladi Goranov, въпреки че въпросът му бе зададен неколкократно. Накрая все пак заяви: "Нямам спомен да имам точно тази комуникация". И обвини бТВ в "нездрав интерес" към темата.

"Никога не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. И мисля да спра дотук", заяви Горанов, преди брифинга, на който държавата обяви намеренията си да влезе в бизнеса с горивата чрез държавен холдинг.

Като пример за това, че протекции нямало, въпреки че самият Божков твърди обратното, Горанов посочи, че от 2014 г. насам не е имало промени в законодателството, касаещо хазарта.

"Фактическата истина ще се установи от правораздавателните органи, но не си представям, че държавата се занимава с изземването на бизнеси или с толериране на един бизнес", допълни.

В изложението си не коментира изнесените от собственика на "Нове холдинг" SMS-и между него и лице, именувано в телефона му като Vladi Goranov, от които е видно, че вторият дава разпореждания на двама председатели на Държавната комисия по хазарта "в услуга" на хазартния бос. Принципал на ДКХ е министърът на финансите.

От бТВ обаче му зададоха директният въпрос - той ли е Vladi Goranov и автентична ли е тази SMS комуникация.

"Нямам повод и причина да продължа с коментарите, аз знам, че вашата тема изпитва нездрав интерес към тази тема...", започна в отговор. Това е и новата любима тема на правителствените представители - като Бойко Борисов нарече бТВ "Божков тв" заради това, че журналистите й задават въпроси. - "Няма да ви наричам, че сте негова телевизия, защото не ми е в стилистиката...", продължи Горанов.

Журналистката отново настоя за отговор. И Горанов се принуди да заяви:

"Комуникацията ми с много хора..., много хора имат моя телефон, аз съм се срещал с Божков, Домусчиев, Гриша Ганчев, Валентин Златев, Пламен Бобоков, ресторантьорите (...). Ако някой твърди, че са извършвани незаконосъобразни действия в полза на един или друг стопански субект - лъже".

Последва пореден опит. И дойде полуотговор: "Това са твърдения на хора. Нямам спомен да имам точно тази комуникация."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари