След чата с Vladi Goranov: Нова публикация на Божков

2
Аз, в лично качество, и дружествата, в които съм акционер, не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна, написа бизнесменът във Фейсбук
Аз, в лично качество, и дружествата, в които съм акционер, не дължим нито стотинка неизплатени данъци и такси на държавната хазна, написа бизнесменът във Фейсбук Снимка: БТА

Законът за хазарта е предвидил правото Комисията да глоби всеки, който не си е внасял таксите. Срокът за това е 6 месеца от подаването на предвидената в закона ежемесечна декларация. Никой няма право да търси неплатените такси, за повече от 6 месеца назад.

Това написа бизнесменът Васил Божков във „Фейсбук“ страницата си, след като тази сутрин публикува текстови съобщения с Vladi Goranov, в които твърди, че с тях доказва, че е общувал с финансовия министър Владислав Горанов по линия на хазарта.

Божков е категоричен, че той и дружествата му, в които е акционер не дължат нищо на хазната.

Над 500 млн. лева са платените обаче“, пише той в социалната мрежа.

В публикацията се казва още, че Комисията по хазарта е органът, който е длъжен не само да установи дали таксите са внесени, но и дали са внесени правилно и в точния размер.

"В случая ДКХ изрично и многократно (повече от ШЕЙСЕТ пъти!) е утвърждавала внесените такси, като включително това е установявано и от извършвани от ДКХ многократни РЕВИЗИИ. Във всеки един отчет има ОБОСНОВКА защо се внасят тези такси и кое тълкувание на закона се използва. ШЕЙСЕТ на брой. От трима различни председатели на ДКХ. Но един и същи министър на финансите", пише Божков. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари