Глобяват къмпингуващи на плажа между 500 и 1000 лева

0
Забраната за палатки и каравани извън определените за това места влезе в сила след промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през юли 2019 година
Забраната за палатки и каравани извън определените за това места влезе в сила след промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през юли 2019 година Снимка: БГНЕС

Започнаха проверки за незаконно къмпингуване по Северното Черноморие

След подадени сигнали, полицията и общинската администрация на град Бяла са инспектирали "Карадере", пише Факти.бг. Съставени са актове на част от летовниците на стойност между 500 и 1000 лева. Забраната за палатки и каравани извън определените за това места влезе в сила след промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през юли 2019 година.

Плажът "Карадере" е едно от малкото места по българското Черноморие, останали незастроени. Мястото е труднодостъпно и е предпочитано от любителите на дивото къмпингуване. Мария Лалева е от София, но всяко лято почива тук на палатка.

"Хората искат да къмпингуват по този начин! Виждате и зад мен! Въпросът е да бъде направено, както трябва с регламент!", заяви Лалева пред БНТ.

Почиващите тук не се притесняват от санкции. Убедени са, че държавата не може да налага глоби, щом не е създала условия за диво къмпингуване по Черноморието. А на "Карадере" няма сметоизвозване, ток и вода. Това лято почиващи са донесли химическа тоалетна.

"За да може да бъде наистина санитарно, хигиенно и правилно както трябва! Има много хора, които просто го правят и дори в гората, знаем го! Проблем е! Ние обаче правим почистване всяка година и всяка година "Карадере" на следващия сезон е абсолютно чисто!", казва още летовничката.

От Община Бяла твърдят, че плажът не може да се ползва за къмпингуване, защото терените зад него са частна собственост.

Съвместните акции на полицията и общинската администрацията на Бяла срещу къмпингарите в района ще продължат през цялото лято.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари