Оферти за Нова година у нас удариха 5000 лева

3
Хубаво е, че имаме хотели, които могат да държат тези цени, счита Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма
Хубаво е, че имаме хотели, които могат да държат тези цени, счита Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма Снимка: Dunavmost

Хубаво е, че имаме хотели, които могат да държат тези цени, счита Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма

Оферти на цени до и над 5000 лева може да се срещнат за новогодишните празници у нас. Това кара голяма част от сънародниците ни да изберат пътуване в чужбина, защото, оказва се, то може да излиза по-изгодно от тридневен престой в роден хотел.

И тази година много българи се прибраха по родните си места за празниците, но друга част предпочитат да изкарат почивката си в чужбина, тъй като е по-изгодно.

"Цените напоследък почти се изравниха с чужбина, ако говорим за добрите хотели тук. Специално за ски почивка - дали ще отидем в Австрия или в Боровец в 4-звезден хотел, цените са почти еднакви", каза една от избралите да пътува в чужбина българки, цитирана от Bulgaria ON AIR.

България цените са фрапиращи и сме свикнали като отидем в чужбина да казваме колко е евтино", сподели друга гражданка

Според Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма, няма нищо лошо в по-скъпите оферти за Нова година в България, ако цената отговаря на качеството.

"Има и оферти от 5000 хиляди лева за Нова година и няма лошо. Търсенето определя предлагането. И това е цена, ако семейство вземе президентски апартамент в луксозен хотел. Представете си един наистина луксозен хотел, който е пълен още като е обявил офертите си - той си има своите клиенти и предлага качествена услуга. Хубаво е, че имаме хотели, които могат да държат тези цени", заяви Занков.

Тази година се очаква около 15% ръст на туристите, но и високи предизвикателства заради липсващите туристи от Израел, Русия и Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Хаха
    "Мислих да ходя на Малдивите,но по-добре да дам още 1000 лева и да отида във Велинград." Току що го прочетох по същия повод.
  • 3
    1
    До тея с офертите
    5000 цигански хуя да ги ебът!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари