България ще има постоянен представител за туризма в Румъния

1
Румънските туристи са трайно на първо място на българския пазар
Румънските туристи са трайно на първо място на българския пазар

Румънските туристи са трайно на първо място на българския пазар

До няколко месеца очакваме още по-широко присъствие на страната ни в Румъния от гледна точка на представянето на възможностите за туризъм в България. Става дума за едно по-широко и постоянно представителство на българския туристически сектор тук, в Букурещ. Ще има човек, който ще отговаря специално по въпросите на туризма”, каза посланикът на страната ни в Букурещ Радко Влайков.

България не трябва да разглежда Гърция като конкурент в сферата на туризма, заяви дипломатът пред БТА.

България и Румъния, заедно с Гърция, могат да работят за привличането на туристи от далечните дестинации и да правят заедно общи маршрути”, обясни посланик Радко Влайков. Той сподели, че вече е коментирал темата за потенциално сътрудничество с държавния секретар на Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Румъния Лучиан-Йоан Рус.

Дипломатът подчерта, че през последните години румънските туристи са трайно на първо място на българския пазар.

Този факт ни задължава да увеличим цифрите и тенденцията на увеличение да бъде постоянен процес. Има отлични възможности за това”, каза Влайков.

Днес той присъства на откриването на пролетното туристическо изложение в Букурещ и посети българския щанд, където се запозна с всички представители и участници от нашата страна. Дипломатът получи и покана да участва в Международното туристическо изложение “Културен туризъм” във Велико Търново през октомври.

Радко Влайков покани на щанда на България посланичката на Гърция в Румъния Лили Граматика и двамата заедно си направиха снимка за спомен на фона на виртуални изображения от Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари