Глобиха шофьори, опитали да стигнат до плаж Болата с коли

0
Те отнесли санкция от 1000 до 3000 лева
Те отнесли санкция от 1000 до 3000 лева

Те отнесли санкция от 1000 до 3000 лева

Десетки туристи, решили да почиват на плажБолата” през уикенда, отнесоха солени глоби за паркиране в защитената територия, предаде NOVA.

Съвместната акция на Министерството на туризма, екоинспекцията във Варна, полиция и жандармерия предизвикаха недоволството на плажуващите, а жителите на съседното село Българево заявиха, че ще излязат на протест.

Между 1000 и 3000 лв. рискуват да загубят туристите, тръгнали към „Болата”. Възмутени са, защото липсва каквато и да било табела, която да забранява минаването с коли. Оплакват се и от отношението на проверяващите.

„Обвини ни, че след като сме дошли на плажа трябвало да знаем всички закони”, каза недоволният Димитър Ганчев.

„Когато пристигнах, беше пълно с коли и си помислих, че е законно да паркирам тук. Не знам къде иначе да спра колата”, разказа туристът Сантяго Мигел.

Кметът на Българево от години чака корекция в статута на „Болата”, защото е единственият плаж за най-голямото каварненско село. Именно на него местните жители разчитат за привличане на курортисти.

„Ако продължава тази рецесия, ще затворим главни пътища като Калиакра – Каварна, Каварна – Шабла”, заплаши кметът Георги Янев.

След протест на българевци през 2018 започна процедура по изваждането на плажБолата” от резерват „Калиакра" и включването му в защитена местност „Степите“, к

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари