Джипове влизат не само на пясъка на плаж Болата, но и във водата

2
Защо не могат да бъдат спрени нарушителите в защитената местност?
Защо не могат да бъдат спрени нарушителите в защитената местност? Видео: NOVA

Защо не могат да бъдат спрени нарушителите в защитената местност?

За пореден път очевидци сигнализират за автомобили не само на пясъка на плаж Болата, но и във водата, предава NOVA.

От миналата година плажът е изключен от територията на резерват Калиакра. С решение на министъра на околната среда и водите ивицата е обявена за защитена местност.

Въпреки забраните и солените глоби, все още има хора, които си позволяват да влизат с джиповете си във водата.

От МВР Добрич съобщиха, че от началото на юни до момента по Закона за устройство на черноморското крайбрежие за престой паркиране или преминаване през плажната ивица са съставени 11 констативни протокола за общо 76 превозни средства. Санкциите при първо нарушение са от 1000 до 3000 лв., при повторно обаче могат да достигнат и до 6000.

Ясно е казано в законодателството кое е забранено. Т.е. щом има забрана, тя трябва да се спазва. Тук става въпрос да се въведе един реален ред, който да е работещ. И когато дойде някой, като знае и види табела, че му е забранено, трябва да му е ясно, че ще бъде глобен. Но ако ние слагаме табели, те ги режат, премахват ги”, заяви Елена Балтаджиева, кмет на Каварна.

Преди две седмици от община Каварна са инициирали среща с всички ангажирани институции, а кметът на общината е излязъл с конкретно предложение:

Община Каварна направи едно заснемане на тази част, която е успоредна до самия съществуващ път долу и се е образувало едно естествено уширение. То да бъде почистено и достъпно за ситуиране на автомобили, заяви Елена Балтаджиева.

Има раздвижване, значителна заинтересованост на всички страни и се надявам да се постигне едно реално споразумение и всички да са удовлетворени, тъй като там паркинг не може да се строи, няма как да се извършват каквито и да е строителни дейности, но можем да се възползваме от тази опция на тази прилежаща територия. Няма да се засяга плажа, няма да се засягат дюни, растителност”, допълни Балтаджиева.

Все още обаче няма яснота кога това може да се случи, а дотогава по всичко изглежда, че въпреки глобите гледки като тази ще бъдат ежедневие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари