Глад за инженери в Русе

0
Центъра за кариерно развитие към Русенската търговско-индустриална камара
Центъра за кариерно развитие към Русенската търговско-индустриална камара Видео: БНТ

Млади хора с различни професии и образование се срещнаха днес с 13 представители на фирми и обучаващи организации в Русе. Идеята беше работещите да открият възможностите за израстване в кариерата. Борсата беше организирана от Центъра за кариерно развитие към Русенската търговско-индустриална камара.

26-годишните Венелина Маринова и Добромир Топозанов работят във фирма, занимаваща се с автомобилостроене. Докато тя вижда бъдещето си в съвсем друг сектор, той очаква да израсне професионално в същото предприятие.

“Мога да се развивам, но предпочитам да сменя вече сферата на работа. Виждам хотелиерството като добра възможност”, сподели Венелина Маринова.

“Занимавам се с настройване и програмиране на металообработващи машини. След години мисля, че има поле за изява в длъжността, може да се стигне доста далече”, надява се Добромир Топозанов.

На кариерната борса присъстваха представители на производствени предприятия, както и от сферата на услугите. Най-много бяха предлаганите позиции за инженери, технически специалисти и квалифицирани кадри в областта на търговията, които да владеят поне един чужд език.

“Търсим много инженери, също имаме отворени и висши ръководни позиции като мениджър производство, мениджър качество, технически мениджър”, каза по време на срещата Светлана Жекова, представител на фирма за автомобилостроене и машиностроене.

По време на борсата младите хора се запознаха и с възможностите за професионално и езиково обучение

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари