ГЕРБ ще подкрепи новото правителство, но предлага мораториум за нови дългове

9
Нямаме план за възстановяване. Всеки понеделник се тегли по половин милиард без да се знае за какво е. Близо 4 милиарда се задължиха, заяви Борисов
Нямаме план за възстановяване. Всеки понеделник се тегли по половин милиард без да се знае за какво е. Близо 4 милиарда се задължиха, заяви Борисов Снимка: Здравка Маслянкова / БНР

ГЕРБ ще подкрепи състава на новото правителство.

Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Арбанаси на семинар на младежката организация на ГЕРБ. Борисов посочи още, че едно от първите предложения, които депутатите на ГЕРБ ще внесат в новия парламент, е за мораториум върху тегленето на държавен дълг, предава БНР.

Страната е в три тежки кризи – мигрантска, Covid, финансово-икономическа, коментира пред младежите от ГЕРБ бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов:

Нямаме план за възстановяване. Всеки понеделник се тегли по половин милиард без да се знае за какво е. Близо 4 милиарда се задължиха“.

По изчисленията на Бойко Борисов през декември инфлацията у нас вече ще е 10 %, а дългът ще е 7-8 милиарда лева.

И затова едно от първите предложения, които ще направим в парламента като влезем, е мораториум веднага върху тегленето на дълг. Нека новото правителство си прецени – трябва ли му, не трябва ли му“.

Бойко Борисов заяви, че депутатите на ГЕРБ ще подкрепят новото правителство и всички мерки, предлагани от преговарящите от четирите партии и предупреди:

Два бюджета няма да стигнат за всичките тези мерки“.

За санирането и инфраструктурните проекти Борисов посочи:

Саниране няма да има, докато са тези, и "Хемус" няма да има, докато са тези, няма да има и между Русе и Търново, няма да има и тунел под Шипка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари