Георги Рачев: Напълно е възможно след четвъртък да има сняг

0
Очаква се понижение на температурите с 2 - 3 градуса
Очаква се понижение на температурите с 2 - 3 градуса

Очаква се понижение на температурите с 2 - 3 градуса 

"Напълно е възможно след четвъртък да има сняг и в ниските части на страната. В неделя преваля на Пампорово". Това каза климатологът проф. Георги Рачев по bTV.

Очаква се понижение на температурите с 2 - 3 градуса и по-мокро време. Максималните ще са под 10 градуса. От неделя може да има и понижение.

Проф. Рачев отчете, че имаме плавен преход между сезоните, но ниско ниво на валежи.

„Може би единственото, което не е хубаво, е ниското количество на валежите и периодът, който мина под знака на сушата. Има места, на които два месеца не е валяло“, обясни климатологът.

Той коментира и мъглите: „Далече под климатичната норма за мъгли сме, особено в такива котловини градове като София, Драгоман, Севлиево. Дори гъстотата на мъглата е много далече от средните климатични норми. Имало е моменти, когато летище София не е работило цяла седмица заради мъгла.“

Проф. Рачев добави, че до следващия четвъртък ни очаква влажно време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари