Георги Първанов: Не съм отричал, че участвах във формирането на Тройната коалиция

0
Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото това ще ни дойде прекалено много в икономическа и COVID криза, каза още Георги Първанов
Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото това ще ни дойде прекалено много в икономическа и COVID криза, каза още Георги Първанов Снимка: Стандарт

Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото това ще ни дойде прекалено много в икономическа и COVID криза

Това каза президентът в периода 2002-2012 г. и основател на ПП АБВ Георги Първанов на премиерата на авторската му книга книга „Пътуване към паметта. Разкази за политиката“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Към момента няма политическа криза. Все още сме в режим на структуриране на институциите, в частност парламента, който след това трябва евентуално да излъчи и правителство. Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото това в коронакризата, икономическата такава, това ще ни дойде прекалено много“, коментира Първанов.

Във всяка глава от книгата ми има уроци, стига новите лица на парламента да ги намерят, да ги открият и да ги възприемат. Например, темата за формирането на правителството. Аз съм съпричастен към формирането на Тройната коалиция. Не съм го отричал никога. В главата, посветена на този проблем се казва как политиката минус по минус прави плюс, както и в математиката. Тогава имаше много противоречия, изборите се пренесоха вътре в пленарните заседания, но в крайна сметка стъпка по стъпка с разум и такт успяхме да преодолеем различията и формирахме една коалиция, която изкара мандата. Добра или лоша, това е втори въпрос“, заяви Първанов и посочи, че е давал своите критични оценки. „Можем след това да критикуваме и новото правителство, надявам се да има такова. По-добре е с правителство, отколкото да се форсира позицията и политиката към нови избори“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари