Георги Марков: Борисов няма право да остави страната по време на криза

1
По Конституция той отговаря за вътрешната политика на България
По Конституция той отговаря за вътрешната политика на България Снимка: БГНЕС

Борисов няма конституционно право да хвърля страната в предсрочни избори. По Конституция той отговаря за вътрешната политика на България

Той, като министър-председател, и правителството са длъжни да закрилят здравето на българските граждани и не може да си позволи лукса, по време на - жълт код сме – пандемия и на чума да остави страната без парламент, да няма кой да ревизира бюджета или другото законодателство, ако се наложи. Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков в ефира на БНР.

Марков изтъкна, че ситуацията е различна спрямо масовите протести с искане за оставка на БСП преди години:

„Разликата е огромна. Нинова слабо познава българския преход, макар че в един период беше и седесарка, а президентът въобще не го познава… по време на Лукановата зима протестът беше заради небивалата в страната национална катастрофа. България беше счупена два пъти от българските социалисти много тежко! Нямаше бензин за линейките! Сега ситуацията, икономическата, в България въобще не е такава! Има протести и винаги ще има, защото никой в Европа не е избран със 100%.... В момента има в Белград, а сега, да предскажа, ще има и в Полша, защото Дуда победи на изборите, а това е голям кошмар за Туск и неговата партия. Има една мода неолибералният свят и левият да не признава вота на избирателите. Това се видя ясно в Америка - 5 години от демократическата партия не могат да се примирят, че Тръмп е победител и стигнаха до гражданска война."

Според Марков с внасянето на вота на недоверие Нинова прави услуга на Борисов, защото, след като този вот не мине, правителството ще може да декларира пред световните агенции, че има стабилно парламентарно мнозинство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари