Гавра с Google Maps

0

Преди десетина дни от „Гугъл“ обявиха, че потребителите на Google Maps вече няма да разполагат с достъп до инструмента за редактиране на картите. Като причина за неговото отстраняване се явява все по-зачестилата поява на неистинни и дори вулгарни корекции. Компанията гарантира, че ще направи всичко възможно, за да предотврати подобни прояви за в бъдеще. 

От 12 май услугата Map Maker е недостъпна за ползване. „Както някои от вас вече знаят, през последните месеци Google Maps бяха подложени на ескалиращи атаки от спам“, това бяха думите, с които Павитра Канакараджан – член на Map Maker екипа, обоснова решението на компанията. „Последният инцидент ни създаде големи проблеми – потребител на общността ни решил да „поразкраси“ картата“, обяснява Канакараджан.

Миналия месец интернет гигантът започна преразглеждането на своята система за редактиране на картите, до която всеки потребител имаше достъп. Това се случи след

смущаващата поява на андроидче, уриниращо върху логото на „Епъл“. 

Изображението беше разположено в областта на Пакистан, но скоро след това беше премахнато. Последва публично извинение от страна на „Гугъл“ и обещание, че използването на широкоразпространената услуга да бъде преустановено. Действията на злонамереното лице вероятно са породени от огромната конкуренция между продуктите на двата бранда – Android и iOS.

По-рано през април неизвестно лице преработи картата на Белия дом във Вашингтон, като добави на мястото нов бизнес, наречен „Едуард Сноу Дън“. Очевидно идеята на деятеля е била да привлече вниманието към бившия подизпълнител на Агенцията за държавна сигурност на САЩ – Едуард Сноудън, който неотдавна разкри пред света редица секретни документи, засягащи американския надзор.

Инструментът за промяна на картите е създаден, за да позволи на всеки добронамерен човек, който има

желанието да картографира неотбелязвани до този момент места,

да може да го направи. Друга причина е възможността бързо и безпрепятствено да се променят адреси и да се добавят новооткрити бизнеси. За жалост, това вече няма да бъде толкова лесноосъществимо, поради подигравката с доверието на компанията към обществото. 

Канакараджан обяснява, че от сега нататък всяко предложение за промяна на картите ще бъде проверявано от член на Map Maker екипа. Това не само ще коства допълнителни усилия и ресурси, но и

ще забави процеса до такава степен, че запитванията за изменения ще започнат да се натрупват,

а картите ще се актуализират с голямо закъснение. Експертът допълва, че цялостният проблем е в процес на анализиране и отстраняване, но просто е невъзможно всичко да бъде поправено в рамките на няколко дни.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари