Ученици снимаха как събличат дете със СОП

1
Образователният министър е разпоредил проверка по случая
Образователният министър е разпоредил проверка по случая Видео: NOVA

Образователният министър е разпоредил проверка по случая

Клип, на който е заснето унижение и гавра срещу дете със специални потребности предизвика възмущение в социалните мрежи. Посегателството се случва на входа на елитна гимназия в Мъглиж. Жертвата е 14-годишен тийнейджър, а извършителите са негови съученици. Докато единият публично унижава момчето като го съблича голо, негов приятел снима видео, което качва в интернет.

Кметът на града Душо Гавазов е обявил, че ще задейства специални мерки за контрол и сигурност в учебното заведение.

Случаят е от 5 март, като на 7-и здравния медиатор уведомява директора на училището и той пристъпва към незабавни действия. Родителите на единия насилник отказаха да се явят в Координационния съвет за противодействие на тормоза в училище”, обясни Гавазов, цитиран от NOVA.

Образователният министър е разпоредил проверка по случая, ще се окаже психологическа помощ на детето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    6
    Аз
    Каквото и да си говорим,тия"елитни гимназистчета",са утрешни престъпници или поне ще тормозят всички около себе си,в какъвто и да са колектив и семейство един ден.Ето как се заражда семейно насилие.От чувство за безнаказаност.Ако не е вече късно,може да се превъзпитат комплексарчетата - основно вкъщи.Петно за човешкото бъдеще са според мен.
  • -4
    5
    Свиреп до 4
    Не ми е ОК детето ми да е стресирано от врякащо и странно аутистче. Не бе, ще даря пари във фондация или каквото и да е, но искам детето ми да не е ошашавено от ненормални!
  • 1
    4
    daskal
    До 1 - Нищо не се прави "за сметка на останалите". В определени училища просто има ресурсни кабинети и учители, психолози, логопеди и др. Ние трябва да се научим да живеем с "различните" и тях да научим да живеят сред нас, а не в изолация! Идеята да се отделят от обществото е от времето на комунизма - заключваме ги в някакви пансиони и болници и готово! Няма проблем! А днес проблемът е, че и това в училищата не се прави като хората. Като всичко останало.
  • 5
    3
    mischi
    Първо трябва да осъдим поведението на извършителите! Откъде се появиха толкова злобни деца? Що за социопати! А що се отнася до коментар 1: мисля, че има логика. Тук на запад също има специални училища за деца със специални потребности, с повече педагози със специална подготовка. Приобщаването се извършва по отсрещната линия - в такива училища могат да бъдат записани и деца без специални потребности, което е добре, защото те се учат да уважават специалните деца и да им помагат. Например в училището за глухонеми деца има доста деца, които не са глухонеми. Те имат възможност без особени усилия да научат езика на глухонемите, което им дава предимство после на трудовия пазар, и да се убедят, че глухонемите деца са интелигентни и с нормално умствено развитие, и че не трябва да ги изолират само защото имат здравословен проблем. Но там, където децата без специални потребност са основната група, е безумие да се опитваш да интегрираш някого, който е по-слаб и беззащитен заради заболяването си.
  • 2
    2
    Чарлз Дарвин
    Колко па да е елитна тая гимназия в Мъглиж?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари