Фондът за ин витро вече ще плаща за 4 процедури

0
Допълнително ще се финансират четири процедури по ембриотрансфер на замразени ембриони, каквито досега не се покриваха от фонда
Допълнително ще се финансират четири процедури по ембриотрансфер на замразени ембриони, каквито досега не се покриваха от фонда

От три на четири се увеличава броят на процедурите ин витро, които осигурява Центърът за асистирана репродукция, реши кабинетът. 

Допълнително ще се финансират четири процедури по ембриотрансфер на замразени ембриони, каквито досега не се покриваха от фонда. Промените, които бяха обещани от кабинета през пролетта, вече са записани в постановлението за създаване на центъра и бяха одобрени окончателно днес на заседанието на Министерския съвет.

На практика по този начин ще бъде удвоен броят на опитите и ще се увеличи шансът за забременяване на жените, посочват от правителствената пресслужба.

Одобрени и вписани в правилника са също и нови правила, с които Центъра за асистирана репродукция да упражнява по-ефективен контрол върху клиниките, с които работи. Центърът вече ще може да осъществява самостоятелни проверки на договорните си партньори, а директорът на фонда ще може освен да прекратява договор с лечебно заведение, също и да налага финансови санкции при констатирано нарушение.

Друга новост в правилника на центъра е и че в състава на комисията, която одобрява жените, кандидатствали за ин витро процедури с държавно финансиране, ще се включи специалист по образна диагностика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари